WD40

WD40

WD-40, de nr. 1 probleemoplosser, gebruikt door professionele bedrijven en in huishoudens over de hele wereld.
WD-40 is meer dan 60 jaar geleden uitgevonden door drie medewerkers van de Rocket Chemical Company. Vanuit een klein lab in San Diego, Californië, waren ze op zoek naar het maken van een lijn van antiroest oplosmiddelen en ontvetters voor gebruik in de luchtvaartindustrie. Toonaangevend in het team was chemicus Norm Larsen, hij was op zoek naar een vocht verdrijvende oplossing voor de NASA die de Atlas space rocket zou beschermen tegen roest en corrosie. Larsen en zijn team hebben het 40 keer geprobeerd om de wereldberoemde formule goed te krijgen, dat is hoe het product WD-40 aan zijn naam komt, Water Displacement – 40.
Na een tijdje bleek dat werknemers het product mee naar huis namen waar ze nog veel meer toepassingen ontdekten. Dit leidde tot Larsen die experimenteerde om het WD-40 Multi-Use product in spuitbussen te stoppen, waarbij de allereerste spuitbus in 1958 in winkels verkocht werd.
Binnen twee jaar had het bedrijf zich verdubbeld in omvang, en in 1969 werd de Rocket Chemical Company hernoemd naar hun enige product, WD-40.
De formule is een goed bewaard geheim, maar het product blijft vandaag hetzelfde als toen het destijds werd uitgevonden. Elke dag weer ontdekken mensen steeds nieuwe toepassingen voor de beroemde blauwe en gele bus.
Naast de beroemde blauwe en gele bus, biedt WD-40 nu een breed scala aan producten voor specialistisch onderhoud en reiniging voor allerlei hobbyisten, liefhebbers, thuisgebruikers en industriële gebruikers.

Een probleem? WD-40 lost het op!!

Lees meer
Gekozen filters
Filters verwijderen
26 Resultaten

een ogenblikje geduld.
Wij zoeken naar de best mogelijke resultaten

MisterOil helpt jou

snel het juiste type smeermiddel vinden

Smeermiddelen

Zoek & vind op een eenvoudige manier het geschikte product dankzij duidelijke filters

Additieven

Op zoek naar een additief? Dankzij duidelijke filters vind je makkelijk het geschikte product

Professional?

Heb je een btw nummer?
  • Ontdek jouw voordelen op maat! 

Meer informatie  

Registreer mij als pro

Merken

Elk merk heeft zijn eigen sterkte

Daarom is het aanbod van MisterOil zeer uitgebreid. Zo kan iedereen een geschikt product vinden, aangepast aan de behoefte van het voertuig!

Ontdek de merken
Merken

Additieven

Additieven = Toevoegingen

Door het gebruik van additieven verklein je de kans op technische ongemakken.
DUS -> Additieven zijn vitaminen voor je auto & zonder additieven wordt hij ziek.

Ontdek het aanbod
Additieven